Posts

Ape tu TTC#2 (BERURUT)

Usaha dengan berurut... Ok sepanjang fasa 2 tahun mmg aku  pergi berurut.. Bukan selalu pun sebab aku duduk KL mmg susahlah nak dapat orang yang pandai berurut cara tradisional ni.. Kalau rumah urut tu memang bersepah.. tapi tak sama la yang aku sedang usahakan ni. 
Ok pernah sekali aku berurut dekat makcik area nak ke ulu yam (gombak) tu pun susah weh nak cari rumah dia.. lagi time tu aku pergi malam dengan budak office. sebab dia  pn sama cm aku TTC gak sama nak masuk 3 tahun. so aku ada geng. Kenapa nak kena ada geng plak? ye lah dia yang bawak aku pergi sana berurut sama-sama dengan dia. kami pun sama-sama cari tukang urut tu. 
Kenapa nak berurut pulak?? tu kira macam salah 1 usaha kau gak la. Yela mana tahu zaman sekolah kau lasak sangat jatuh sana sini, aktif sangat mana kau nak ingat semua tu. So ni la cara aku dulu ye.. mengurut, turn aku dulu.. sebab masing-masing 1st time nak merasa urut peranakan mcm mana...xada pengalaman.... Ok mula2 urut badan, memang sedap kan sebab kau…

Ape tu TTC#1

Assalamualaikum Readers, 
Ape tu TTC?? Dalam erti kata (Trying to Conceive) (Trying to Get a 👶) kenapa aku pilih untuk meluahkan disini, mungkin akan menjadi suatu kenangan bila aku tua nanti. Atau untuk anak aku baca yang sebenarnya aku berusaha untuk mendapatkannya (In shaa Allah dengan izin Allah)....... 
Mungkin bagi semua yang mudah, bila dah kawen ada yang nak honeymoon berdua dulu, ada yang rezekinya awal tak sampai 2 bulan eh ada tanda berbadan dua, itu semua dalam konsep rezeki yang Allah nak beri, mungkin beza dengan aku. Aku perlu kerja keras sikit, keras sikit tu bukan nya nak kena (X*&#@) hari-hari 😅😅 lemau cik abang nanti. ha ha..  Yela kualiti yang diberikan kena lh elok yer dak.. 
Aku TTC nak masuk 3 Tahun ok!!!  ada tak yang nak cakap ala baru 3 tahun.. 😪😪 ok bagi aku bermasalah la bagi yang suka sangat bau baby ni, suka gomol anak orang. Kecik besar je mak dia tengok aku.. ha ha.. 
Kau tak ada usaha ker??? (Tanya makcik bawang) heii.. usaha mestilah ada takk…

Julie's Baked With Love ♥♥♥

Image
Siapa kenal biskut julie's..??? Angkat tangan...!! (sambil mengangkat tangan dan menjerit...Saya..!! cett..!! dia tanya.. dia sendiri yang jawab) hah..!! sapa yang tak kenal brand biskut ni.. Julie's si rambut kuning, menjadi tatapan logo di setiap keluaran biskut²nya... Dari kecik hingga dah dewasa ni...biskut ni memang tak pernah jemu² FL ngadap.. biarlah orang nak kata apa.. " Asik makan biskut je budak ni... bila aku datang rumah hidang biskut.." Haish..!! Jangan takut datang rumah ye kalau nak beraya nanti, makesure ada... Ada??? Ada ape?? ce te ka... tahu biskut love letters?? Bukan biskut surat cinta ye kawan² , kalau la ada biskut macam tu sebelum nak bagi biskut pada pakwe n makwe tulis² panjang nanti dia dah tak payah nak baca² trus ngap.. dia dah tahu isi hati kita ni.. kekeke...
LOVE LETTERS
L.L ni selalu ada bila waktu raya, (tak waktu raya pun ada jugak) ye la mana tak nya.. Budak², mak budak, bapak budak pun suka makan ni, kalau raya, budak² ni tak suk…

I'm Babysitter ...!! Saya Pengasuh..!!

Image
I'm Babysitter... I'm Babysitter..  jerit kuat²... fuuh..!! Lega... lamo nyo den x meng up-date blog ni.. bz busy busy busy... sebab ape bz...sebab I'm Babysitter right Now!!(Partime Je..!!) Jadi Babysitter ni best...!!! Haip..!! Jangan pandang rendah taw kerja² mcm ni.. Saja melibatkan diri dengan aktiviti yang boleh mendatangkan "pocket money" di waktu hujung bulan... hihihih (gelak sopan) untung sebenarnya ... 
Tala pecaya??? Try la.. FL minat dengan kanak² terutama pada baby yang supa dooopa  comel haish..!! mmm gew'am.. FL jadi babysitter kat rumah je... mula² buat iklan takut² juga orang tak percaya kan kita jaga anak mereka... ye la mana idaknya sekarang ni dah macam² kes.. FL pun ngeri.. tp 1 je tawakal pada Allah.. kerana ia sentiasa memberi rezeki pada kita.. InsyAllah... ada dimana² rezeki itu.. usaha menuju kejayaan itu yang penting di waktu² ini.. Mula² ada yang tak  yakin kita menjaga anak mereka..Anak.... mana la kita nak bagi pada yang kita ta…

Screen Review : Papa I Love You

Image
Assalamualaikum semua, FL nak share happiness ngeee** 27 Disember 2011 (Tue) adalah malam pratonton untuk Papa I Love You.. uwaaa FL terpilih untuk malam pratonton tersebut.. haaa nak tahu sebab ape terpilih?? sebab FL masuk PERADUAN PAPA I LOVE YOU anjuran MIG @ David Teo... grrr... Adik FL tanya "Kau tak nak bawak aku ke??" FL jawab "Bukan tak nak bawak tempat terhad (sbb hanya dibenarkan membawa seorang pasagan sahaja) FL bawak En.F sebab dia kan lebih arif jalan² kat area subang tu... huhh... Sorry my little sister, kalau Mr. David Teo bagi quota orang yang nak dibawa bersama, bukan setakat little sister je, kaum kerabat pun nak dibawa bersama... hhihi tapi apa daya ku ( Cett.!! Pujangga je lebih)... selalu kita dengar syurga di bawah telapak kaki ibu, tapi dalam cerita ini SYURGA DI TELAPAK KAKI "PAPA" Jangan pulak pelik mendengarnya, bagi FL Syurga tetap di bawah telapak kaki Ibu & Bapa, sebabnya tiada lah mereka tiadalah kita.. Let's Cuci² mata…

Wordless Wednesday - Review Recipe Apam Polkadot

Image
Wordless Wednesday - Review Recipe Apam Polkadot




Lamanya tak meng-up date blog ni.. rasa macam dah bersarang pun ada... hihi.. nak salah kan sape.. kenalah salahkan diri sendiri... Now FL nak review resipi apam polkadot and bukan dot-dot je k... Angry Bird, Lady Bird, n Bee.. suka la plak kan.. rasa mula² mcm susah nya nak buat apam ni.. tapi bila u all dah ketagih nak buat mesti u all akan review hari² mcm FL ni.. di awalnya taksub nak buat.. heheee... FL google je and blogwalking... Thanks blogger sebab share resipi.. FL pun nak share gak la..!!


Bahan² untuk memasak apam 

3 Biji telur dari peti sejuk275gm Tepung Gandum ( kurangkan 270gm or 260gm pun ok)220gm gula halus150ml susu segar / susu cair3 Sudu kecil Ovelatte(Nama panggilan lain bgi ovellate adalah Quick 7.5)1 Sudu kecil esen VanillaPewarna ( Mengikut ke sukaan anda) Filling( Inti untuk apam) Coklat, Strawberry dan mana² jem mengikut kesukaan anda
Cara² penyediaan apam
Masukkan telur & gula ke dalam mixer dengan kelajuan ma…

Hand phone menghilangkan diri lagi..

Image
Perasaan yang tak dapat FL gambarkan.. hanya warkah menjadi jawapan ketika ini.. Sob..Sob... Perasaan ketika ini yang dapat FL nyatakan Sedih, Sedih dan terus bersedih... Hand Phone hilang lagi... Argh  Kena bebel lg..lg dan lg.. FL berangan  kalaulah kita ni disuruh untuk mencipta 1 barang,  FL dah awal² fikirkannya.. Anti Hilang so sme je function dia mcm Anti Virus... Kalo barang hilang kita senang² je dapat detect mne dia menghilang..lagi² mcm hP yang senang hilang kan.. Hum..sebenarnya FL nak cerita pasal kehilangan ini.. Entahlah mama FL pn dah bebel² FL ini mudah sangat hilang hP.. Lalai ke.?? Pelupa ke ?? Or tercicir.. Entahlah.. So jawapan paling senang .. benda dah hilang nk bt mcm mne, bt ape nk cari barang yang sememangnya dah hilang.. 1st hP FL (Express Music 5300) hilang masa study kt Melaka.., dalam Toilet, masa tu hilang bukan disebabkan lalai ataupun tercicir tp kene pukau dengan Orang Indon.. Org indon ni bahaya sikit, kita pun kena berhati².. sbb org yang ade ilmu pem…